Scheepvaartmuseum wordt een historisch museum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt een historische ontmoetingsplek met een algemenere collectie. Het museum wil in samenwerking met het Groninger Museum en de Groninger Archieven een museum worden dat gericht is op de hele Groninger geschiedenis.

Vandaag was de kick-off in het Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat, waarbij de verschillende partijen een toelichting gaven over het belang van dit project.

“Scheepvaart maakt uit van de rijke Groninger geschiedenis, maar het maakt ook uit van de algemene geschiedenis, dus het geeft ook heel veel kansen om de scheepvaart te plaatsen in een breder kader,” zegt Jan Wiebe van Veen, directeur van het Scheepvaartmuseum.

“Groningen is een stad waar heel veel mensen komen en gaan, en dan is het ook juist heel mooi dat je kan stilstaan bij de geschiedenis van deze stad,” zegt wethouder Paul de Rook. “Het Scheepvaartmuseum doet al heel veel met historie, maar ik denk dat het goed is dat er ook een plek is waar je al die facetten van de Groninger geschiedenis aan het publiek kan laten zien.”

Begin volgend jaar moet het plan ongeveer af zijn.