Rood vierkant hangt aan de Martinitoren

nieuws

Een rood vierkant van vijf vierkante meter hangt sinds maandagmiddag aan de marktzijde van de Martinitoren. Het vierkant is het symbool van de landelijke WOinActie-beweging, die zich verzet tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs.

Het doek werd opgehangen door studentenpartij DAG in samenwerking met de Groningse afdeling van WOinActie. Deze week staat in het teken van ‘Red Square Everywhere’, een actieweek waarin wordt geëist dat er niet nog meer bezuinigd wordt op het hoger onderwijs.

Er werd al eerder zo’n actieweek gehouden. “De minister heeft hier niet naar geluisterd, vandaar dat verdere acties nodig zijn,” zegt Teun Schoutens van DAG. Hij hoopt dat het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen het landelijke protest op 14 december wil steunen. “Aan andere universiteiten, bijvoorbeeld in Leiden en Amsterdam, betaalt het bestuur de bussen voor personeel dat wil protesteren. We hopen dat in Groningen dit voorbeeld gevolgd wordt, en dat zoveel mogelijk docenten en studenten zich aan zullen sluiten.”