“Ramkraak is werk van mensen die dit vaker hebben gedaan”

De ramkraak die in de nacht van zondag op maandag werd uitgevoerd bij een kledingwinkel in Haren is het werk van mensen die zoiets vaker hebben gedaan. Dat zegt de politie tegen OOG Tv.

Even na 04.00 uur reed een personenauto met hoge snelheid de kledingwinkel aan de Rijksstraatweg binnen. “Toen mijn collega’s ter plaatse kwamen troffen zij een behoorlijke ravage aan”, vertelt politiewoordvoerder Anne van der Meer. “Een personenauto die midden in de winkel stond en een pui die aan diggelen lag.” Dat de ramkraak juist bij deze winkel werd uitgevoerd is volgens Van der Meer niet zo heel gek. “Het is een kledingwinkel in het duurdere segment.”

Volgens de politiewoordvoerder is alles heel snel gegaan. “We hebben met getuigen gesproken en die hebben aangegeven dat alles in een oogwenk gebeurd is. De combinatie met dat de ramkraak snel is uitgevoerd en een vluchtauto die al gereed stond, doet ons concluderen dat dit daders zijn die zoiets vaker hebben gedaan.” Wie het zouden kunnen zijn, daarover tast de politie nog in het duister. “Daarom vragen wij ook aan mensen die meer informatie hebben zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.”