Peerd van Ome Loeks op z’n Fries ingepakt

nieuws

Leden van studentenvereniging F.F.J. Bernlef hebben in de nacht van zaterdag op zondag het Peerd van Ome Loeks, voor het hoofdstation, versierd. Bernlef is de vereniging voor Friese studenten in Groningen.

Het Peerd had bij zonsopkomst een Friese fleecedeken op de rug en de benen waren ingepakt met Fries pakpapier. “It bêste peerd… is in Frysk hynder!” stond op het bijbehorende spandoek, oftewel “Het beste paard is een Fries paard.”

Bernlef wil met de actie promotie maken voor de open dagen op 13, 14 en 15 november. De vereniging is voor alle studenten die binding hebben of willen hebben met de Friese cultuur. De actie heeft dus niets te maken met het duel FC Groningen – Heerenveen van zondagmiddag.

Deel dit artikel:

  1. Dream on Henk!

   Bovendien zwak om een een dergelijke manifestatie in de nachtelijke uren te doen.

   Doe dit soort taferelen eens overdag of op een zaterdag in de Herestraat met je pompebleden. Eens kijken of je dan wel durft.

   En de beerenburg is een Amsterdamse ontdekking! En de droge worst een Groningse uitvinding. Origineel zijn die Friezen dus ook niet.

  2. Van oudsher? Misschien een bepaald deel. Een half millennium terug. Toen er nog anderhalve man en een paardekop woonde. Als je met dit soort hysterische nationalistisch claims gaat komen, kan een deel van Noord-Oost Frankrijk ook door de Duitsers ook opgeëist worden.

   Friezen? Vinden zich bijzonder geweldig. Echte Hollanders. Alleen Hollanders komen er tenminste voor uit dat ze zichzelf wel bijzonder tof vinden.

   #proud to be a Sax.

  3. Niet uit je nek kletsen , Friesland heeft nooit bestaan als land tevens stammen Friezen niet af Frisii want dat is een verzamelnaam voor Angelen, Saksen en andere Germaanse stammen.
   Het blond van de Friezen komt af van de Vikingen die massaal verkrachtte en plunderde in de provincie Friesland, kort samengevat een echte Fries bestaat niet, het zijn allemaal bastaards.

 1. Complete bullshit, deze studenten vereniging heeft dit bewust op deze dag gedaan. Friesland is overigens nooit een land geweest en tevens zijn zij niet de uitvinders van Beerenburg, kruidenbitter, schaatsen, droge worst, tjalk om een paar dingen te noemen al denken vele domme en stugge Friezen daar anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *