Oud wethouder Mariska Sloot van Haren met voorkeursstemmen in de raad

Mariska Sloot van Stad en Ommeland heeft meer stemmen gekregen dan lijsttrekker Amrut Sijbolts. Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag.

Stad en Ommeland haalde twee zetels en Sloot stond op plek drie. Dat betekent dat Sloot de plek van nummer twee Rene Staijen overneemt. Sijbolts meldde dat woensdagavond na de verkiezingsuitslag al, omdat hij toen al wist dat Sloot veel voorkeurstemmen had gekregen.

Sloot was jarenlang het gezicht van Gezond Verstand Haren en was wethouder in die gemeente.

Deel dit artikel:

 1. Wanneer zij niet op de lijst van de ‘Stadspartij’ had gestaan dan waren de verkiezingen voor deze club nog desastreuzer verlopen.
  Wanneer Sijbolts een beetje politiek benul heeft dan trekt hij zijn conclusies en neemt hij geen plaats in de nieuwe raad. Hij is 4 jaar onzichtbaar geweest en heeft zelf minder stemmen gekregen dan de nummer 3 op de lijst.

 2. Mevrouw Mariska Sloot heeft onder meer een VVD-verleden.

  Zie:

  https://www.parlement.com/id/vjspj91cl6kk/m_j_mariska_sloot

  Ze was vroeger ook actief bij de Partij voor het Noorden en Gezond Verstand Haren. Via de boeg van de lokale partijen had zij een binding met de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) van de Eerste Kamer. Kortom: een politieke duizendpoot.

  Gerard Offerman en Robert Prummel, vroegere raadsleden van de Stadspartij Groningen, hadden eveneens een VVD-verleden.

 3. Gefeliciteerd! Heeft Haren mooi iemand die ze vertegenwoordigd. Ik zie liever Rene Staijen erbij dan Amruth. Maar vrees dat iemand die duizenden euro’s niet gaat inleveren. Eigenbelang voor partijbelang. Dat was helaas al eerder het geval in de partij wat ten koste gaat van hun kiezers. Het wordt ook veel te krap nu om nieuwe talenten kans te geven. Mooiste was als ze toch gewoon 4 – 5 zetels hadden gepakt. Dan vallen onzichtbare mensen minder op, die kunnen op de achtergrond hun werk doen. Met 2 zetels moet je vooral voor ruhring zorgen om de bevolking mee te krijgen en voor projecten met betere alternatieven/aanvullingen te komen. Anders zit je voor spek en bonen 4 jaar in de bankjes.

 4. Mariska zou lijsttrekker van de vvd moeten worden dan zou de vvd zeker een zetel meer hebben gehad en in her college hebben gezeten nu krijgen we te maken met een communistish bolwerk

  1. Het communisme is ontstaan door het kapitalisme.

   Het kapitalisme was er eerst. Oftewel hebzucht. Het communisme had nog nooit iemand van gehoord. Dit kwam pas later. Kapitalisme of rechts of VVD zoals je wilt, lokt dit dus uit.

   Valt me op, dat er allerlei rechtse tokkies zich in Groningen manifesteren. Ook tijdens het ‘zwarte piet’ debat. Terwijl rechts een zeer groot aandeel heeft gehad in de verhuftering van de maatschappij. Bovendien zijn wij in Groningen altijd links geweest. Dit om de armoede te beschermen. Zij die de VVD manifesteren, komen hier niet vandaan.

 5. En wat heeft de VVD aan een zetel meer? Of wat heeft de Stadjer aan een zetel meer? Ik ben blij dat ze bij Stad en Ommeland zit. Daar kan ze veel vrijer spreken dan aan de leiband van Den Haag. En dat gaat steeds belangrijker worden met aardbevingen. En dan nog niet te spreken over de schandalen die de VVD altijd omringen. Daar zijn de interne strubbelingen die er altijd bij de Stadspartij zijn niets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *