Open brief uit cultureel Groningen: Stem op Diederik van der Meide

nieuws
Foto: OOG tv

Een groep van 27 Groningse artiesten, bestuurders van culturele instellingen en cultuurliefhebbers roepen in een open brief op om op 21 november bij de gemeenteraadsverkiezingen te gaan stemmen op Diederik van der Meide.

“Voor die nieuwe raad is er één kandidaat die ondergetekenden, een bonte verzameling van makers, bestuurders en genieters van cultuur met geheel verschillende politieke voorkeuren, in het belang van de cultuur in Groningen graag herkozen zou willen zien,” zo valt te lezen in de open brief. Omdat hij op de negende positie staat op de kieslijst van de PvdA, is de kans dat hij herkozen wordt erg klein. Volgens de groep ondergetekenden* van de open brief “zou het erg jammer zijn als zijn inbreng verloren gaat.”

Diederik van der Meide is onder andere bekend als projectleider van Noorderzon en van het Bevrijdingsfestival. Sinds 2014 zit hij in de gemeenteraad names de PvdA.

*Ondergetekenden in de open brief: Arie Wink, Beno Hofman, Bert Oling, Carmen Schilstra, Doeko Bosscher, Douwe van der Bijl, Frank den Hollander, Frans Zwarts, Frits Selie, Gaaike Euwema, Han Borg, Hans Harbers, Herman Grimme, Jeannette Straatemeier, Jola Meijer, Just Vink, Karin Noeken, Leo Aukes, Marcel Mandos, Petri Leijdekkers, Reinout Douma, Rineke Klijnsma, Rob Pronk, Roel Vos, Roger Goudsmit, Sherlock Telgt, Ton Kee.