Online CO2-rekenmachine voor bedrijven

nieuws

Met een door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) ontwikkelde online rekentool kunnen Groningse bedrijven een snel en duidelijk overzicht krijgen van hun CO2-uitstoot én die van elkaar. 

“Om de komende jaren onze CO2-uitstoot te kunnen verminderen, moet je als bedrijf eerst wel weten hoeveel je uitstoot. Deze tool is voor elk bedrijf beschikbaar, zegt Dick Jager, programmamanager Duurzaamheid bij de RUG.  “Het voordeel ten opzichte van bestaande, commerciële tools, is dat de rekenmethode die de ingevoerde gegevens van elektriciteit-, warmte- en gasverbruik omzet naar CO2-uitstoot helder is. Bij andere tools gebeurt dit achter de schermen. Bij onze calculator zie je exact met welke, door de Rijksoverheid vastgestelde, eenheden er wordt gerekend.”

“In 2035 willen we een CO2-neutrale stad zijn. Als een bedrijf weet welke factoren de CO2-footprint bepalen, kan het gerichte stappen ondernemen om de CO2-uitstoot te verkleinen”, aldus Jager. De tool is beschikbaar op de website van Groningen Energieneutraal en is ontwikkeld in opdracht van een samenwerking tussen de gemeente Groningen, de RUG, de Hanzehogeschool Groningen, E&E advies, het UMCG en het Martini Ziekenhuis.