OM eist celstraf voor trappen tegen hoofd na afloop Groninger Boys – Helpman

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 33-jarige Groninger hoorde vrijdagmiddag anderhalf jaar celstraf tegen zich eisen wegens poging tot doodslag, zo meldt DVHN. De man wordt ervan verdacht een een man tegen zijn hoofd te hebben geschopt, na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Groninger Boys en VV Helpman.

Een omstander maakt opnames met zijn mobiele telefoon van de vechtpartij die na de wedstrijd ontstond. Uit deze beelden valt niet op te maken of het de verdachte is die het slachtoffer schopt, maar wel dat de verdachte zelf wordt geslagen. Maar omdat het  T-shirt van de verdachte overeenkomen zou met het signalement zoals dat door het slachtoffer is opgegeven, vindt de Officier van Justitie dat er voldoende bewijs is voor poging tot doodslag. Het slachtoffer kwam er, ondanks tegen het hoofd te zijn geschopt, met een zere neus vanaf.

De directe aanleiding voor de verder rustig verlopen wedstrijd op sportpark West-End is onduidelijk. Volgens getuigen begon het met een ruzie tussen een speler van Helpman en een speler van Groninger Boys. Meerdere mensen raakten gewond waaronder twee voetballers. Er zou flink wat alcohol in het spel zijn geweest.