Moeilijke uitwedstrijd voor FC Groningen

FC Groningen speelt vrijdagavond de moeilijke uitwedstrijd tegen Excelsior. Voor de Groningers is die wedstrijd de laatste jaren een lastige horde. In 2012 wisten de mannen in het groen-wit voor het laatst van Excelsior te winnen in Rotterdam.

Trainer Danny Buijs beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Michael Breij is nog herstellende van een blessure. Hij trainde donderdag al wel weer volledig mee met de groep. Doordat de rest van de selectie wel fit is, kan Buijs voor het eerst met het spitsenkoppel Mahi en Cassierra spelen. Voorafgaand aan het seizoen waren zij al het beoogde spitsenkoppel.

Ondanks de verliespartij tegen PSV heerste over het spel toch een positief gevoel. Buijs zal dan ook tot aan de winterstop vast blijven houden aan de gehanteerde speelstijl, al is één systeem voor hem niet heilig. Dit betekent ook dat in de opstelling weinig zal veranderen. Alleen spits Jannik Pohl gaat plaatsmaken voor Mimoun Mahi, die tegen PSV ziek thuis zat.

Vermoedelijke opstelling:

Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam; Mahi, Cassierra.

Deel dit artikel:

  1. 442 eens vastleggen in een technisch beleidsplan.

    De neergang van Groningen werd ingezet toen dat kansloze 4231 in beton werd gegoten. De spelers daarvoor zijn niet te halen en niet op te leiden, want te duur en er is aan voor grote talenten (die worden zo goed geboren) weggelegd. Resultaat: een jaar of negen vreselijk impotent en riskant tikkie-breed-tikkie-terug voetbal in onze voormalige Groene Hel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *