Kinderen verwelkomen Sinterklaas in Hoogkerk

Sinterklaas heeft zaterdag voet aan wal gezet in Hoogkerk. De intocht werd bijgewoond door tientallen kinderen en hun ouders.

Rond 13.00 uur hadden de kinderen en hun ouders zich verzameld aan de Boeiersingel. Dit was de plek waar de Goedheiligman en zijn Pieten aan zouden meren. Na enig wachten verscheen in de verte op het Hoendiep de stoomboot. Bijgestaan door een boot van de brandweer kon even later zonder problemen Sinterklaas voet aan wal zetten in de Suikerstad.

Daarna volgde een feestelijke intocht. Een stoet van auto’s, motoren en andere bijzondere voertuigen trok door het dorp om uiteindelijk bij woon-zorgcomplex Ruskenborg halt te houden. Onderweg werden de kinderen verblijd met pepernoten en snoep.

Fotografe Agnes Koning van groningsnieuws.nl maakte een fotoreportage van de intocht:

Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl