Jongeren debatteren vrijdag met statenleden

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Groningse jongeren voelen aanstaande vrijdag in het Provinciehuis een aantal statenleden aan de tand. Dan wordt het jaarlijkse provinciaal jeugddebat gehouden.

56 jongeren uit de provincie Groningen zetten die dag de politici op scherp. Van de deelnemers worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 24e Nationaal Jeugddebat. Dat vindt in april volgend jaar plaats in de Tweede Kamer in Den Haag.

De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat onder andere Romke Visser (PvdA) en Jan Hein Mastenbroek (SP) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Die onderwerpen zijn: leefbaarheid, jongerenparticipatie, erfgoed en OV-hubs

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *