Groningse studenten vragen RUG om transparanter medicijnonderzoek

nieuws
Foto: UAEM Groningen

Vrijdagochtend gingen studenten namens Universities Allied for Essential Medicines, voor het Hoofdgebouw van de RUG, in gesprek met voorbijgangers over transparantie omtrent medicijnonderzoek aan de universiteit.

De actie staat in het teken van de zogenaamde acces2meds-wek. Het gaat organisatie voornamelijk om het openbaar maken van studieresultaten. Daarnaast vinden de studenten dat de universiteit, aangezien ze gebruik maakt van publiek geld, haar onderzoeksresultaten alleen mag patenteren onder de zogenaamd ‘global access licensing’-overeenkomst.

Universities Allied for Essential Medicines werd in 2001 in Yale opgericht om openbaar gefinancierd medicijnonderzoek ook openbaar beschikbaar te maken, om zo de prijzen van medicijnen te drukken.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *