Groningse roeiers naar koninginnenrace

De sloeproeiers Groningen hebben een wildcard bemachtigt voor de HT-race, de koninginnenrace onder het roeien die voert van Harlingen naar Terschelling. “We hebben een leuk feestje gevierd toen we het hoorden.”

De prestatie mag als bijzonder worden aangemerkt. Het gezelschap roeit namelijk nog maar een jaar. De wildcard is overhandigd puur op basis van prestaties. “We mogen dan nog maar heel kort roeien maar het gaat dit seizoen gewoon heel goed”, vertelt Matthijs Buurman. “In Langweer werden we derde, in Makkum en Culemborg gingen we er met de tweede prijs vandoor en op Urk werden we zelfs eerste.”

Die prestaties zijn voldoende om een wildcard te bemachtigen. “Ja, daar zijn we heel blij mee. De wachtlijst om aan de HT-race mee te mogen doen is soms jaren, dus dat wij nu gewoon direct mogen starten is op voorhand al een hele mooie overwinning.” De komende periode krijgt de sloep waar de groep mee roeit een onderhoudsbeurt. In het voorjaar beginnen de trainingen waarna de race op 31 mei gehouden gaat worden.