Gemeente zit fout en gaat boete betalen voor verspreiders “Lieve Briefjes”

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

”Een hele vervelende situatie en daarom gaan wij de boete sponsoren”, aldus Hans Coenraads van de gemeente Groningen over de boete die de uitdelers van de lieve briefjes vrijdagmorgen kregen van twee overijverige handhavers van de gemeente.

De briefjes werden uitgedeeld op de Grote Markt. De kaarten kunnen voorzien worden van een tekst om iemand een hart onder de riem te steken. De actie werd gestart met wethouder Roeland van der Schaaf, die zelf ook even mee hielp.

Toen een handhaver van de gemeente later een briefje in handen kreeg deelde hij een bon uit, omdat er geen vergunning was om de briefjes op straat te verspreiden.

Coenraads steekt namens de gemeente de hand in eigen boezem: “Als sponsor van de actie hadden wij er formeel melding van moeten maken en dat hebben we niet gedaan. Het is een vervelende samenloop van omstandigheden. Wij gaan die boete van 140 euro betalen”.