Gemeente zit fout en gaat boete betalen voor verspreiders “Lieve Briefjes”

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

”Een hele vervelende situatie en daarom gaan wij de boete sponsoren”, aldus Hans Coenraads van de gemeente Groningen over de boete die de uitdelers van de lieve briefjes vrijdagmorgen kregen van twee overijverige handhavers van de gemeente.

De briefjes werden uitgedeeld op de Grote Markt. De kaarten kunnen voorzien worden van een tekst om iemand een hart onder de riem te steken. De actie werd gestart met wethouder Roeland van der Schaaf, die zelf ook even mee hielp.

Toen een handhaver van de gemeente later een briefje in handen kreeg deelde hij een bon uit, omdat er geen vergunning was om de briefjes op straat te verspreiden.

Coenraads steekt namens de gemeente de hand in eigen boezem: “Als sponsor van de actie hadden wij er formeel melding van moeten maken en dat hebben we niet gedaan. Het is een vervelende samenloop van omstandigheden. Wij gaan die boete van 140 euro betalen”.

Deel dit artikel:

  1. Een actie, dat in een scene is gezet. En RTVNoord is ‘toevallig’ ook aanwezig. Dit als waarschuwing aan menigeen; Er is een groepering dat zich straks hinderlijk wilt gedragen als de (gevestigde) politieke partijen (de zetbazen van politiek Den Haag) in het centrum aan het flyeren zijn, door ook pamfletten uit te delen.

    Het lijkt hier Rusland wel.

  2. wat een lul koek zeg die word gewoon ff niet opgestuurd maar weg gegooid dor de verantwoordelijke leiding gevende ! de gemeente is tenslotte opdracht gever in dit!

  3. kijk nauw nu kun je zien dat je met de handhaver niets meer mag of dat je het uitlegt deze mensen moeten eens een opleiding doen hoe ik met mensen omgaan vroeger had je de parkeerpolitie waar je niet meer kon praten maar deze mensen in die meneer van de deze groep de baas die praat altijd van zo we hebben dit nu voorelkaar een rechtzaak tegen onze mensen die hun zo genaam zwart gemaakt hebben terwijl hun niet gewoon kunnen doen nauw deze meneer moet maar de mensen die voor him werken gewoon doen wandt praten doen ze niets gelijk bon bon bon maar ja wat maakt het uit je krijgt tocht niet gelijk zij zijn de baas of je nu wat vraagt of niet in dat id bewijs dat is zo belangrijk voor hun maar als je hun naam vraagt dan zijn ze niet thuis in daar heb ik zo …. aan het woord mag je niet gebruiken maar dat wordt de toekomst mensen pesten in de stad kapot maken in wat hun wel mogen doen ik niet praten wandt dan verliezen ze maar goed hier komt wel veel reactie op

  4. Dus met andere woorden als ik een briefje met daarop de boodschappen die wij moeten doen en daarop zet dat ze lief is dan krijg ik een boete. Dat is lachen. Ik ben wel benieuwd wat hand havers wel en niet mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *