Een stripverhaal lezen op de Grote Markt

Een stripverhaal met een levende Martinitoren of een Tinderliefde was afgelopen 7 jaar te zien op de schutting van het Groninger Forum. Deze strips zijn getekend door verschillende striptekenaars uit Groningen en studenten van kunstacademie Minerva.

Elke strip kreeg een eigen thema en de tekenaar had de vrijheid om een eigen stempel te drukken op het aanzicht van de bouwplaats. Gisteren gaven de tekenaars en het Centrum Beeldende Kunst Groningen uitleg in het stadhuis.

Ook was er aandacht voor de striptekening aan de zijkant van het Vindicatgebouw. Het idee is ontstaan na een tweet  en op die manier veranderde de witte muur van het Vindicatgebouw in de voet van de Martinitoren. Vormgever Patrick Loonstra ergerde zich aan het feit dat de Martinitoren niet volledig zichtbaar was vanaf de Oosterstraat en schetste een tekening die op sociale media veel werd gedeeld.