D66 wil eind aan huurcontracten voor verplichte parkeerplaatsen

nieuws
Foto Andor Heij. Geparkeerde auto's bij Noorderstation in de Selwerderwijk.

De raadsfractie van D66 wil dat het stadsbestuur verhuurders aanspreekt op het verplicht aanbieden van losse huurcontracten voor parkeerplaatsen, die soms kilometers verderop liggen.

Dit naar aanleiding van een publicatie op Sikkom over verhuurder Woldring. Die zou huurders verplichten voor een flink bedrag een parkeerplaats te huren, terwijl zij soms niet eens een auto hebben.

‘Vorige maand stelde onze fractie in de Tweede Kamer vragen over gesjoemel met energielabels in Groningen naar aanleiding van een publicatie op Sikkom en nu duikt dit bericht op,” aldus raadslid Tom Rustebiel. “Het lijkt erop dat verhuurders steeds creatiever worden en de randen van de wet opzoeken, nu het college nieuw beleid heeft aangenomen om huurders beter te beschermen.’ D66 wil dat het college de ontwikkelaar aanspreekt op de kwestie.

Deel dit artikel:

  1. Een leuk verdienmodel. de bouw van de trollenhokken aan de Friesestraatweg moeten toch ergens van betaald gaan worden. Als het er eenmaal staat mag de belastingbetalende inwoner, zo deze er zijn, meebetalen aan het onderdak van toekomstige bewoners, veelal studenten in de vorm van huurtoeslag.

    Welkom in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *