“Broodje Onderzoek” in het UMCG

nieuws
foto: Bob de Vries

Vanaf aanstaande donderdag kunnen belangstellenden op laagdrempelige wijze kennis maken met toponderzoek in het UMCG. In het nieuwe lezingenprogramma ‘Broodje Onderzoek’ worden bezoekers tijdens de lunch getrakteerd op de laatste stand van zaken op het gebied van medisch onderzoek.

Toponderzoekers vanuit verschillende specialismen zullen de komende maanden hun resultaten en werkwijze toelichten in toegankelijke lunchlezingen. Tijdens lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen. De laagdrempelige ‘Broodje Onderzoek’ lezingen duren ongeveer een half uur, waarna er tijd is voor vragen. De lunchlezingen beginnen om 12.00 uur en zijn voor iedereen toegankelijk. De kosten bedragen 7,50 euro.

De eerste lunchlezing wordt verzorgd door de vooraanstaande neurowetenschapper, André Aleman. Momenteel leidt hij het eerste onderzoek ooit dat de functionaliteit van de hersenen van gezonde ouderen in Okinawa (Japan) in kaart brengt. Bovendien schreef Aleman de bestseller ‘Je brein de baas’ over de vraag in hoeverre wij in staat zijn bewust keuzes te maken.