Actie Student&Stad bij gevaarlijke oversteek Eikenlaan

Partijleden van Student&Stad hebben maandagochtend actie gevoerd bij de gevaarlijke oversteekplaats aan de Eikenlaan. De partij vindt dat er snel iets moet gebeuren aan de oversteek.

“We hebben enkele maanden geleden een motie ingediend waarbij we pleitten voor verkeerslichten of verkeersregelaars”, vertelt lijsttrekker Marten Duit van de partij. “Daar was toen geen meerderheid voor hoewel er later wel verkeersregelaars kwamen maar die stonden er maar tot de herfstvakantie. Heel vreemd. Alsof er na de vakantie geen colleges meer zijn.”

Tussen-oplossing
De oversteekplaats staat al langere tijd op de politieke agenda. Vorig jaar besloot de wethouder nog om fietsers voorrang te geven. Na verschillende ongelukken werd de oude situatie weer hersteld. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een tunnel komt, maar dat gaat nog wel even duren en daarom moet er op de korte termijn voor een passende tussen-oplossing gezorgd worden die voor iedereen veilig is.”

Gevaarlijk
Bij de actie van Student&Stad gingen partijleden vanochtend het verkeer regelen. Na een uur verscheen de politie ten tonele met de mededeling dat ze moesten stoppen omdat het gevaarlijk was. “Ik denk dat de actie geslaagd is. We hebben veel positieve reacties gekregen van fietsers maar ook van automobilisten en buschauffeurs. De mensen erkennen dat het hier gevaarlijk is.”