Actie Student&Stad bij gevaarlijke oversteek Eikenlaan

Partijleden van Student&Stad hebben maandagochtend actie gevoerd bij de gevaarlijke oversteekplaats aan de Eikenlaan. De partij vindt dat er snel iets moet gebeuren aan de oversteek.

“We hebben enkele maanden geleden een motie ingediend waarbij we pleitten voor verkeerslichten of verkeersregelaars”, vertelt lijsttrekker Marten Duit van de partij. “Daar was toen geen meerderheid voor hoewel er later wel verkeersregelaars kwamen maar die stonden er maar tot de herfstvakantie. Heel vreemd. Alsof er na de vakantie geen colleges meer zijn.”

Tussen-oplossing
De oversteekplaats staat al langere tijd op de politieke agenda. Vorig jaar besloot de wethouder nog om fietsers voorrang te geven. Na verschillende ongelukken werd de oude situatie weer hersteld. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een tunnel komt, maar dat gaat nog wel even duren en daarom moet er op de korte termijn voor een passende tussen-oplossing gezorgd worden die voor iedereen veilig is.”

Gevaarlijk
Bij de actie van Student&Stad gingen partijleden vanochtend het verkeer regelen. Na een uur verscheen de politie ten tonele met de mededeling dat ze moesten stoppen omdat het gevaarlijk was. “Ik denk dat de actie geslaagd is. We hebben veel positieve reacties gekregen van fietsers maar ook van automobilisten en buschauffeurs. De mensen erkennen dat het hier gevaarlijk is.”

Deel dit artikel:

 1. De gek welke er in zijn gele hesje stond toen ik aan kwam rijden zal wel een vreemd voorgevoel gehad hebben, die maakt direkt plaats voor het wegverkeer door op de middengeleding te gaan staan, die bleek in tegenstelling tot het overgrote deel van de overstekende fietsers, wel degelijk zijn plaats in het verkeer te kennen.

 2. Levensgevaarlijk….lag bijdegrondse actie Deze leden …van Student&stad ..
  Zo’n achterlijke blokkeer actie midden in op een druk kruispunt ..De files stonden tot in de Asingastraat. en tot ver op de Zonnelaan en ook Pleiadenlaan.
  Het kruispunt werd gestremd meerdere minuten lang achterelkaar.
  Door figuren die NET deden of ze het verkeer aan het regelen waren .
  Een grote chaos werd het .
  De Eikenlaan berijders extra werden gestraft door deze NEP verkeersregelraatjes omdat ZE VOORRANG hadden door deze DOMME actie .
  Er was weinig sympathie voor deze domme actie.
  Ik zeg blokkades ?
  De straf is U bekend voor blokkades . ( #blokkeerfriezen )
  240 uur taakstraf ( pleit ik) voor diegene die deze hersensloze actie heeft verzonnen.
  Het OM zal het met mij eens zijn.
  Hoge straffen is de norm tegenwoordig als je een verkeersweg moedwillig blokkeert ..ook al zit er een edel doel achter zoals je kinderen/ fietsers beschermen.
  Maak U borst maar nat Student&stad ..demonstreer bij de echte verantwoordelijken voor z’n deur zou ik zeggen.
  Een adres plaatsen vind ik te ver gaan ..net als deze actie trouwens.
  Los het probleem op… verantwoordelijke wethouder.
  Maar een fietstunnel heeft duidelijk geen prioriteit.
  Er moet eerst een dode vallen ..
  En dan is het te laat.
  Uit de “test” periode van een omgekeerde voorrangssituatie fietsers voor de Eikenlaan bleek wel dat de OUDE situatie /Eikenlaan voor fietsers het beste is ….tot Nu toe ..
  Dus mocht er iets gebeuren ..
  Wie is de verantwoordelijke ?

 3. Gewoon alle fietsen verbieden, probleem opgelost.
  Laat ze anders fietsbelasting betalen, ze gebruiken
  de weg toch ?
  Niks betalen, en nog grote bekken toe !

 4. De enige doorgang van automobilisten wordt gestremd door actie voerders, de blokkeer Friezen kregen een taakstraf, ben benieuwd wat dit gaat opleveren.
  Bij de aanvang van het fietspad heeft de Politie, Ambulance dienst en buschauffeurs al aan gegeven dat dit niet een goede beslissing is, waarom gewoon niet de Zonnelaan gebruiken hier en daar wat aanpassen en je bent klaar en iedereen veilig en het wegverkeer kan gewoon doorrijden, je zal maar aangewezen zijn op de Ambulance als iedere minuut telt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *