Nieuwbouw Oosterparkkwartier van start

nieuws

Bouwbedrijf Nijhuis Noord is woensdag begonnen met de bouw van het nieuwbouwproject Oosterparkkwartier.

Aan de Florakade, grenzend aan de Oosterparkbuurt, heeft ontwikkelaar VanWonen 119 woningen ontworpen, met de karakteristieke stijlelementen van de architect Berlage, die voor deze wijk kenmerkend zijn.

Het gaat om koop- en huurwoningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur. Het type woningen is zeer gevarieerd. Ook konden de toekomstige bewoners al in het beginstadium grotendeels bepalen hoe de indeling moest worden.

Het project wordt in fasen opgeleverd: de huurwoningen zijn medio volgend jaar klaar en de eerste koopwoningen na de zomer. Naar verwachting zijn begin 2020 alle woningen opgeleverd.

Deel dit artikel:

  1. Leuke woningen en passend in deze wijk, enkel jammer dat het project dermate hoge huren kent dat er voor veel huidige Oosterparkers geen betaalbare woning komt te staan.

    1. Voor de gemiddelde Oosterparker is er nergens een betaalbare huurwoning te vinden.
      Betaalbare huurwoningen zijn overigens in het algemeen spelden in een hooiberg aan het worden. En dan bedoel ik woningen, geen bouwvallen met sloopnominatie of ‘studio’s’ waar je met een tweezitsbankje van Ikea je kont al niet meer kan keren.

  2. zie geen woningen met zolders dat is niet zo aan trekkelijk voor iemand die uit oosterpark of woont !
    daar zijn de zolders namelijk zeer in trek hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *