Zelf ontworpen verkeersborden maken Ruischerbrug veiliger

Hard gewerkt hebben ze de afgelopen weken: tientallen kinderen in de wijk Ruischerbrug. Ze hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd voor verkeersborden en -tekens die geplaatst worden bij het nieuwe fietspad langs het Eemskanaal.

“De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om hier een nieuw fietspad aan te leggen”, vertelt wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks). “Om het nieuwe fietspad onder de aandacht te brengen hebben we deze ontwerpwedstrijd gehouden. En ik moet eerlijk bekennen dat ik erg onder de indruk ben van het eindresultaat.”

Volgens een jury ontwierp Rosalie het mooiste verkeersbord. “Ik heb zes pictogrammen gemaakt die eigenlijk vertellen wat je hier wel en niet mag”, vertelt ze terwijl ze naar haar bord wijst. “Dat het bord hier nu hangt maakt mij wel trots. Als ik hier over tien jaar langsloop kan ik zeggen dat dit gewoon mijn bord is.”

Bij de verkeerstekens maakte Daan het mooiste ontwerp. “Ik wist heel lang niet wat te maken”, vertelt hij. “Op een gegeven moment bedacht ik mij dat mijn moeder hier altijd hardloopt en daar heb ik het ontwerp op gebaseerd. Ik heb voetstappen gemaakt met daarin pictogrammen wat hier wel en niet mag.” Maar of de tiener zich nu met zijn ontwerp op het asfalt ook een beroemde wijkbewoners voelt: “Ach wat is beroemd, maar ik ben wel heel blij.”

Deel dit artikel: