Zeldzame gitaar gestolen bij woninginbraak

Bij een woninginbraak in de Oosterpoortbuurt is vrijdag een zeldzame gitaar gestolen. De eigenaren hebben een beloning uitgeloofd voor de tip die hen naar de gitaar leidt.

De inbraak vond vrijdag op klaarlichte dag plaats. Dieven hebben het hele huis doorzocht waarbij onder andere laptops, sieraden en geld buit werden gemaakt. Daarnaast werden ook twee gitaren gestolen. De eerste is een zogenaamde Fender Concord die ruim 35 jaar oud is. Dit type wordt niet meer gemaakt en is dus behalve zeldzaam ook een echt collectors item. De tweede gitaar is een Stagg van zes maanden oud.

Bij de politie is aangifte gedaan en medewerkers van de Technische Recherche hebben in de woning sporenonderzoek verricht. De eigenaren roepen daarnaast de hulp in van de Stadjers. Iemand die denkt de bijzondere gitaar gezien te hebben of een advertentie voorbij heeft zien komen waar het muziekinstrument te koop wordt aangeboden, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto’s van de gestolen gitaren

De gestolen zeldzame Fender Concord (bron foto: internet)
De gestolen Stagg
Deel dit artikel:

 1. Ik weet niet hoe de eigenaar er bij komt dat de Fender Concord zeldzaam is aangezien het een gitaar is dat je tussen de 250 – 450 euro 2dehands kunt kopen bij verschillende muziekwinkels en marktplaatsen. Bovendien kan het gitaar geen 35 jaar oud zijn aangezien ze van 1987 to 1994 werden gemaakt. (bron Fender website en boek)
  De stagg is volgens mij model UC60-s (ukelele) en kost nieuw 110 euro.
  Wellicht dat de eigenaar wat meer details kan geven waarom die Fender van hem zeldzaam is en details waar op te letten.

  Ik hoop dat de eigenaar z’n spullen snel terug krijgt, maar zeldzaam en prijzig is het niet.

 2. Tja zeldzaam dat iemand zoets zeldzaam noent
  Deze gitaar en joeko samen nog geen 400 euro waard
  Zeldzaam ?
  Ze staan te koop marktplaats enz
  Zeldzaam noem je dit niet

  1. De waarde werd door de inkoopwinkels die ik ben afgegaan op 1.500 tot 2.000 euro geschat. Vind ik toch vrij veel geld. Daarnaast gaat het niet om de waarde, maar de emotie die erin zit.

 3. De redactie moet wel wat beter opletten bij dit soort berichten en even navraag doen bij allerlei beweringen die gedaan worden.
  Ik denk dat de verzekeringsmaatschappij dat ook wel zal doen.

 4. Goedemorgen beste mensen, dank voor de reacties. De gitaar is wel degelijk zeldzaam, omdat hij is hermonteerd. Extra specificaties voor de kenners: Pick-up erin gemonteerd met een elektrische uitgang. En een exra snarenklem op de kop gemonteerd.

  1. Dat zijn modificaties op het gitaar gaat het echt niet zeldzamer of duurder maken, het was een standaard productiemodel van fender waar daarna modificaties aangebracht zijn.
   Als deze modificaties op een veel duurdere type waren gemaakt was het minder waard geweest dan een compleet originele.
   Wat die inloopwinkels betreft, vertel welke winkels dat zijn en ik bezorg ze zoveel als maar willen hebben voor 30 procent van de door hen geschatte prijs.

   En ja ik ben een kenner.

 5. gelukkig heeft de politie, ondanks de negatieve reactie’s op dit bericht, de omgebouwde gitaar opgespoord, en kunnen linken aan meerdere inbraken.
  denk na voordat je oordeelt op social media!

  groet van mijn vriend die blij is !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *