Verplichte opening op zondag in Winkelcentrum Paddepoel van de baan

De verplichte winkelopening op zondag in winkelcentrum Paddepoel is van de baan. Dat meldt de vereniging van eigenaren.

“Het vernieuwde bestuur van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum De Paddepoel Groningen U.A. heeft zich tot doel gesteld het vizier open en positief te richten op de toekomst om het winkelcentrum als geheel een sterkere eenheid te maken en haar klanten optimaal te kunnen bedienen”, aldus een verklaring van de vereniging van eigenaren.

De laatste jaren was er veel te doen rond de verplichte opening van winkels in Paddepoel. Diverse winkeliers wilden dat niet en kregen forse boetes. Een deel van het oude bestuur, waarmee de winkeliers in de clinch lagen, is nu opgestapt.

Winkeliers die niet meedoen, moeten wel hun winkels verlicht houden of de rolluiken een aantrekkelijk uiterlijk geven.

Peter Oest van Paddepoel Fietsen is blij met het besluit: “Ik schrok er eerst van. Ze doen nu precies waar de bottleneck lag”. Oest is een van de winkeliers die diverse boetes heeft gekregen.

Of die opgelegde boetes ook nog betaald moeten worden is onduidelijk. “Die moeten van tafel”, aldus CDA fractievoorzitter Rene Bolle.

 

Deel dit artikel:

 1. Ik zou als ik de fietsenboer, slager of bloemenhandelaar was een gigantische middelvinger op de rolluiken aanbrengen voor al die zogenaamde collega’s in het winkelcentrum die geen poot uitstaken tijdens de problemen.

   1. Ik bepaal zelf wel hoe ik reageer, wel leven niet in een dictatoriaal land waar jij wellicht heen zou moeten verhuizen met je lachwekkende opmerking.
    Deze winkeliers zijn bijna tot bankroet en wanhoop gedreven en dan wil jij even constructief bezig zijn, geen enkele andere winkelier stak een hand uit en verschuilde zich allemaal achter die dwaas uit het westen ons land, die nu gelukkig met een drogreden is opgestapt.
    Dat jij constructief bezig wilt zijn moet jezelf weten, ik heb eer,geweten en trots wat niet te koop is of inwisselbaar is.

 2. Zijn de verstrekte boetes nu ook van de baan?

  Als het vernieuwd bestuur van de CVvE De Paddepoel schoon schip wil maken, dan moeten die boetes ook van tafel. Dat is redelijk en billijk. Goed voor de onderlinge verhoudingen.

  Heeft wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken aangedrongen op het laten verdwijnen van die boetes? Heeft de gemeente Groningen nog bemiddeld?

 3. Goede zaak nu nog iets aan de fietsstalling doen dat is ook een drama sinds het veranderd is.Niet iedereen is in het bezit van een auto.

 4. Zo te zien is bij het bestuur van de VvE eindelijk het inzicht boven komen drijven dat de ramkoers-tactiek van mensen á la Beeres meer kwaad dan goed doet. Nu hopen dat dit bestendigt wordt.

 5. Vanwege de houding en het handelen van de VvE tot nu toe, weiger ik daar te winkelen. Ik denk en hoop dat ik niet de enige ben.

  Als ze de boetes van de baan doen, zal ik overwegen daar weer te gaan winkelen. Eerder niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *