Toegangspoortjes UB per december in gebruik

nieuws
foto: Bob de Vries

De toegangspoortjes van de UB gaan vanaf december definitief dicht. Dat meldt de Universiteitskrant. Per december kom je alleen nog binnen als je een RUG-pas hebt.

De poortjes zijn er al sinds 2016 en hadden al in december vorig jaar gesloten moeten zijn. Vanwege technische problemen is dit diverse keren uitgesteld. Het systeem is inmiddels uitgebreid getest en nu moet het goed gaan. De eerste week van staan er medewerkers van de UB bij de poortjes om hulp te verlenen.

Vanaf 20 oktober is de UB vanwege de drukte in de tentamenperiode twee weken lang alleen toegankelijk voor studenten van de RUG. Dan wordt er nog handmatig gecontroleerd. Studenten moeten bij binnenkomst hun RUG-pas laten zien.

Deel dit artikel:

  1. Klopt niet helemaal: per december mogen niet alleen mensen met een RUG-pas, maar ook anderen (nog steeds) de UB Binnenstad in.
    Twee zaken niet door elkaar halen: allereerst is er vanaf zaterdag 20 oktober t/m zondag 4 november (handmatige) toegangscontrole en is de UB Binnenstad alleen toegankelijk voor RUG-studenten en -staf. Dit vanwege tentamendrukte: https://www.rug.nl/library/toegang-hbo
    Daarna, vanaf december, gaan onze toegangspoortjes in werking. Dat gaat alleen om statistieken en veiligheid; verder mag iedereen die nu ook al de UB Binnenstad in mag (RUG, Hanze, UMCG), er nog steeds in. Bezoekers moeten wel een dagpas aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *