Tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg geplaatst

Bij de Paterswoldseweg is woensdag een tijdelijke spoorwegovergang geïnstalleerd. De overweg kan vanaf volgende week gebruikt worden door fietsers en voetgangers.

De oude spoorwegovergang werd vorige week ontmanteld vanwege de komst van een onderdoorgang. Deze tunnel moet eind volgend jaar klaar zijn. Om fietsers en voetgangers niet een jaar lang op een omleidingsroute aan te wijzen is besloten om een tijdelijke spoorwegovergang te creëren. Aan de Niemeyer-zijde tegenover de supermarkt wordt een fiets- en voetgangerspad aangelegd dat via de spoorwegovergang weer op de Paterswoldseweg wordt aangesloten. De overweg is uitgerust met knipperlichten en slagbomen. Automobilisten kunnen er niet over, zij worden omgeleid via het Emmaviaduct.

Ondertussen gaan de werkzaamheden bij de Paterswoldseweg gewoon door. Nadat aannemer BAM en spoorbeheerder ProRail afgelopen maandagochtend het tunneldek hebben ingeschoven is er inmiddels ballast en zijn er rails aangelegd. In totaal gaat het om drie sporen waarbij het meest noordelijke spoor door treinen naar Delfzijl en de Eemshaven gebruikt gaat worden en het middelste voor het treinverkeer naar Leeuwarden. Het laatste spoor is een zogenoemd omloopspoor voor rangeeractiviteiten. De komende maanden wordt de onderdoorgang verder uitgegraven.

Fotograaf Raymond Bos maakte een fotoreportage van de werkzaamheden woensdag

Foto: Raymond Bos Fotografie – raymondbos.nl
Foto: Raymond Bos Fotografie – raymondbos.nl
Foto: Raymond Bos Fotografie – raymondbos.nl
Foto: Raymond Bos Fotografie – raymondbos.nl
Foto: Raymond Bos Fotografie – raymondbos.nl
Foto: webcam ProRail
Foto: webcam ProRail
Deel dit artikel: