SP wil opheldering rond versterkingsoperatie Ten Boer en Ten Post

nieuws

De SP wil opheldering over de problemen rondom de versterkingsoperatie in Ten Boer en Ten Post. De partij zegt steeds meer signalen te krijgen van gemaakte fouten die tot nog meer onzekerheid en wantrouwen bij bewoners leiden.

De SP wil dat de gemeentebesturen van Groningen en Ten Boer de Nationaal Coördinator Groningen aanspreken op deze fouten. Ook wil de partij van de gemeentebesturen een analyse en beoordeling van de oorzaken van de problemen.

“Mensen zitten door de aardbevingen, als gevolg van de gaswinning, al jaren in onzekerheid. Na het stopzetten van de versterkingsoperatie is het wantrouwen alleen maar gegroeid. Deze fouten en problemen vergroten de onzekerheid en het wantrouwen”, zegt fractievoorzitter Jimmy Dijk.

In Ten Boer worden aan de ene kant van het Fazanthof de woningen gesloopt en aardbevingsbestendig herbouwd, terwijl de andere kant van de straat nog in onzekerheid verkeert. Zij weten nog niet wat er met hun huizen gaat gebeuren.

Bewoners in Ten Post kregen vorige week te horen dat de wisselwoningen voor de versterkingsoperatie pas volgend jaar geplaatst zullen worden. Woensdag werden ineens acht wisselwoningen geplaatst. Dat leidt tot verwarring en onzekerheid bij bewoners.

“Deze voortdurende problemen kunnen leiden tot ontwrichting van dorpen en hun samenhang. Bewoners hebben  minimaal recht op duidelijkheid, zeggenschap en zekerheid over de toekomst van hun huis, straat en dorp”, aldus Dijk.