Peerd van Ome Loeks terug bij hoofdstation

Het standbeeld van het Peerd van Ome Loeks is dinsdagochtend weer op zijn plek bij het hoofdstation gezet.

Het Peerd werd twee weken geleden weggehaald vanwege onderhoudswerkzaamheden. Deze werden uitgevoerd door NBK Noord. Het was korte tijd onduidelijk waar ‘Het Peerd’ gebleven was, maar zowel de Gemeente als het onderhoudsbedrijf zaten in een complot om de ‘ontvoering’ van het iconische standbeeld in scène te zetten. Het collectief ‘Wadden uit de schaduw’ zette een replica van het ‘Peerd’ bij Lauwersoog neer, aan om de aandacht te vragen voor de zichtbaarheid van de Waddenzee.

De sokkel waar het ‘Peerd’ op staat moet nog opnieuw bekleed worden met natuursteen. Pas dan is het onderhoud van het standbeeld afgerond. De replica die bij Lauwersoog stond, staat inmiddels in Leeuwarden als uithangbord voor de Groningse ‘Culturele Ambassade’.

 

Foto: Jacob de Vries
Foto: Jacob de Vries
Deel dit artikel: