“OZB ondernemers in Haren en Ten Boer geleidelijk omhoog”

Er moet een geleidelijke overgang van de onroerendzaakbelasting (OZB) komen voor ondernemers en boeren in Haren en Ten Boer na de herindeling met Groningen. Dat zegt het CDA.

De belasting voor ondernemers en boeren in Haren en Ten Boer ligt nu nog een stuk lager. Een ondernemer in Haren met een bedrijf met een WOZ waarde van 750 duizend euro betaalt jaarlijks na de herindeling met Groningen ruim drieduizend euro meer en in Ten Boer gaat het om bijna tweeduizend euro OZB.

De OZB voor ondernemers en boeren verlagen in de nieuwe gemeente Groningen kan volgens het CDA niet, omdat er dan een gat in de begroting gaat ontstaan.

Deel dit artikel:

  1. Dat lijkt me vrij logisch, hoe wou je het anders doen? De lokale politici lijken soms te doen alsof deze herindeling de eerste ooit is, terwijl dit de afgelopen jaren tientallen keren gebeurd is in NL. Bij elke indeling heb je verschillen tussen de oude gemeentes op het gebied van belastingtarieven, kosten en andere regeltjes. Die worden altijd in met een overgangsperiode rechtgetrokken.

    Het wachten is alleen nog op een of ander onbelangrijk figuur uit Ten Boer of Haren die gaat lopen mekkeren dat de naam van de nieuwe gemeente niet “Groningen” moet worden maar iets compleet nieuws. Dan hebben we echt alle discussies die bij andere herindelingen ook spelen gehad.

  2. daarvoor mag ik dan een extra duit in het collectezakje doen. wellicht kan het cda dat bedrag ook even voorrekenen, want dat is ook zielig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *