Opwinding over verplaatsing hondenspeelplek Noorderplantsoen

nieuws

Het is het gesprek van de dag bij de hondenspeelplek in het Noorderplantsoen: het plan van de Parkcommissie om de plek te verplaatsen naar twee andere locaties in het park.

Eén hondenbezitter heeft inmiddels een zichtbaar statement achtergelaten: hij timmerde dit weekend twee bankjes om het voor de baasjes op de huidige plek verder te veraangenamen.

De voorgestelde nieuwe plekken hebben nadelen. “De ene is te dicht bij de weg en de andere zit ‘s zomers vol met barbecuers”. Anderen noemen de ganzen, schildpadden en meerkoeten en zelfs de ijsvogel die nabij de nieuwe plekken verblijven. Ook zijn er twijfels over de werkelijke overlast aan de Grachtstraat. “Als je in de buurt van een school woont hoor je ook wel eens spelende kinderen”.

Meerdere mensen hebben inmiddels een mail gestuurd naar het secretariaat van de Parkcommissie.

foto: Ton van der Marck

Hondenspeelplek wijkt voor bewoners Grachtstraat

Deel dit artikel:

 1. Kennelijk meent de parkcommissie een achterban te vertegenwoordigen die dat zelf niet vindt.
  Opheffen dit soort hobbyclubs zonder enige democratische legitimiteit.
  Ook buurtverenigingen hebben soms dit soort rare pretenties. Er zitten een paar mensen in die ineens menen namens een buurt te spreken terwijl ze geen achterban hebben of op een fatsoenlijke manier zijn gekozen.

  1. De Parkcommissie werkt namens en adviseert de College van Burgemeester en Wethouders, en is dus geen “buurtvereniging”.

   Helaas is er een kleine groep hondeneigenaren die hun honden niet onder controle hebben en ze denken dat iedereen hun loslopende blaffende poepende hond leuk moet vinden: ze verpesten het voor anderen.

 2. De parkcommissie werkt niet namens B&W maar bestaat uit vertegenwoordigers van de aanliggende wijken.
  Ze worden dus geacht om de bewoners te vertegenwoordigen. Er is niets waaruit blijkt dat ze dit doen.
  Erg transparant is het ook niet, ze hebben geen website waarop ze hun adviezen publiceren. Het is een nogal schimmig gezelschap.

 3. Een aantal totaal onopgevoede honden bezoekt inderdaad dit veldje. De meeste verschillende keren per dag. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds blaffende honden en zonder enig effect luidkeels schreeuwende baasjes voor je deur? Ik zou gek worden als ik er tegenover woonde. Leer je beest onder controle krijgen (i.p.v. na afloop van elke schreeuw-blafsessie een koekje en een aai geven), óf loop stevig door.

  De uitloopgebieden die een paar jaar geleden verschenen hebben de overlast verergerd. Nu concentreert daar alle herrie en raken daar honden in gevecht omdat ze op een kluitje staan. Laat ze lekker los lopen door het hele plantsoen, verspreid zo de overlast en bekeur wanneer poep niet wordt opgeruimd of een hond zonder commando oversteekt. Kan je hond niet los? Eigen probleem, fiets de stad maar uit.

 4. Waar hebben deze mensen nu last van ,niet van de honden maar van zich zelf ,Wij hebben last van alle festival,s die zomers gehouden worden oa noorderzon zitten er nog geen 10 meter van af.wat doet de parkcommisie hier aan .

 5. Ik denk dat ina het als enige heeft begrepen en op de juiste wijze heeft gereageerd, Jammer voor jou ina,maar jij blijkt niet tot de meerderheid te behoren en dan rest je volgens Sjaak niets anders dan je mond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *