Meeste DDos-aanvallen van Nederland op Provincie Groningen

nieuws
Bron foto: Elin Stil

De Provincie Groningen is het afgelopen jaar het grootste doelwit geweest van DDoS-aanvallen onder alle domeinen die eindigen op ‘.nl’. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nationale Beheerdersorganisatie Internet-Providers (NBIP) en de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

Samen met de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is door NBIP de impact van DDoS op alle .nl-domeinen berekend. Het domein van de Provincie Groningen was volgens het rapport het voornaamste doelwit. De organisaties brengen eind november een rapport uit over de economische impact die DDoS-aanvallen in Nederland. De meeste ‘collateral damage’ werd veroorzaakt in op websites in de categorie erotiek.

Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) worden er vanuit een netwerk van computers (soms van onschuldige gebruikers) in een keer een overvloed aan data naar een server gestuurd. Door deze vloedgolf aan informatie raken de servers overbelaste en zijn daardoor tijdelijk offline óf slecht bereikbaar.

Eind november brengen de twee organisaties het volledige rapport naar buiten.