Kleurrijk de vlag uit

In Groningen hing donderdag de regenboogvlag uit voor  diversity day en coming out dag. De dag is in het leven geroepen om er over te praten als je lesbisch, homo of transgender bent.

Stichting #050devlaguit werkte samen met studentenverenigingen om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.

In het provinciehuis tekenden enkele gemeenten een convenant om de veiligheid voor homo’s, lesbiennes en transgenders te garanderen. De gemeente Groningen ziet dat een kwart van de doelgroep te maken heeft gehad met fysiek of verbaal geweld, maar dat niet iedereen er aangifte van doet. Met behulp van deze actie hoopt de gemeente de slachtoffers op te roepen om toch aangifte te doen, om zo het probleem beter in kaart te brengen.

Deel dit artikel: