Kind met voetje bekneld tussen de spaken

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een kind is woensdagochtend op de Veenweg in de wijk Corpus den Hoorn Zuid met zijn voetje vast komen te zitten tussen de spaken van een fiets. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 11.50 uur op het fietspad dat parallel loopt aan de Veenweg. Het kind zat achterop toen nog door onbekende oorzaak één van de voetjes tussen de spaken terecht kwam. Fietser en kind vielen hierdoor op de grond. Hulpdiensten waaronder een ambulance en een politiewagen waren snel ter plaatse. Politieagenten hebben met een schaar verschillende spaken los geknipt waarna het kind bevrijd kon worden. De brandweer die ook was opgeroepen hoefde niet ter plaatse te komen.

Beide slachtoffers zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. Ik heb het – in mijn leven – een enkele keer voor mijn ogen zien gebeuren.

  Sindsdien heb ik zoveel ouders gewaarschuwd:
  Dat HUN kinderen met HUN voetje(s) in de spaken terecht kunnen komen, met hele nare gevolgen.

  Veel ouders luisteren NIET.

  Maar … dat onze oh zo keurige overheid voor de kleine kinderen deze beschermingseis NIET stelt: is een groot gebrek aan Liefde!

  Mevrouw Kiki

 2. Hopelijk heeft deze moeder haar lesje geleerd. Als je een kind op de achterbagagedrager mee laat gaan, dan ALTIJD een jasbeschermer of speciale bescherm voetsteunen. Eerlijk gezegd, dacht ik dat iedereen dat wel wist. Maar er is een nieuwe generatie moeders en waarschijnlijk heeft deze moeder niet goed doorgedacht. Hopelijk is het goed afgelopen voor allebei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *