Honderden deelnemers bij Open NK Judo voor teams in Martiniplaza

De zevende editie van het Open NK Judo voor teams in Martiniplaza heeft afgelopen weekend ruim honderd deelnemende teams getrokken. De organisatie is blij met zoveel belangstelling.

Het NK begon zeven jaar geleden in een sporthal in het oosten van de provincie. Ieder jaren melden zich meer teams aan waarbij vorig jaar besloten werd om te verhuizen naar Martiniplaza. “Het is eigenlijk de perfecte locatie voor ons”, vertelt Wouter Meijer van de organisatie. “Het heeft de sfeer, het heeft de ruimte. Ik denk dat heel veel organisaties een toernooi als deze hier wel zouden willen organiseren.”

Deelnemende teams komen behalve uit Nederland ook uit België, Duitsland en Zweden. “Bijzonder is ook dat er dit jaar een Syrisch team mee doet. Dit zijn judoka’s die vanwege de oorlog naar Nederland gevlucht zijn. Heel leuk om hen er bij te hebben.” Zaterdag was de vloer voornamelijk voor de junioren, zondag mochten de senioren laten zien wat ze in hun mars hebben. De organisatie laat weten tevreden te zijn. “Volgend jaar gaan we voor een achtste editie, opnieuw hier in Martiniplaza.”