“Het zou mooi zijn als we publiekelijk de boetes versnipperen”

Na een jarenlange strijd lijkt er een einde te komen aan de regen van boetes die de Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel gaf aan winkeliers die niet op zondag open gingen. De rechter drong gister aan op een overeenkomst tussen Paddepoel Fietsen en het winkelcentrum. Daardoor zijn de boetes voor de winkel van in totaal 60 duizend euro van de baan.

Andere winkeliers zitten nog in onzekerheid over wat er met hun boetes gaat gebeuren. “Ik raad ze aan om een verstandig besluit te nemen, maar ik denk dat we daar samen wel uitkomen,” zegt René Bolhuis van Bloemen Mozaïek. Hij heeft nog 11.000 euro aan boetes openstaan.

Op 12 november moeten leden van de VVE van Paddepoel nog wel goedkeuren dat de verplichte zondagopenstelling wordt afgeblazen.