“Het helpt allemaal weinig”

nieuws

De Bewonersorganisatie HortusEbbinge wil dat de gemeente de overlast van brommers op de Botermolendrift harder aanpakt. Bewoners ervaren de overlast met name van brommers van maaltijdbezorgers.

Ook andere straten als de Langestraat en een stuk van het Oosterhamrikkanaal hebben daar last van. Iemand van de gemeente is samen met de wijkagent al bij de restaurants langs gegaan om de zaak te bespreken. Ook wordt er af en toe bekeurd. “Maar het helpt allemaal weinig. Het blijft onder de aandacht maar of het helpt…?”, schrijft de buurtkrant.

Het gebied is een voetgangerszone waar fietsen is toegestaan, brommen niet.

Deel dit artikel:

 1. Er rijden ook heel veel fietsers vanuit de Bloemsingel via de Boteringesingel het Noorderplantsoen in wat één richtingsverkeer is. Linke soep terwijl er een Politiebureau om de hoek zit.

 2. Wellicht is het handig voor de bewoners om te weten dat de politie niet continue aanwezig kan zijn, ze hebben ook tijd nodig om te verzamelen bij kleine aanrijdingen.

 3. Dit valt onder dezelfde categorie als fietsen zonder licht, (schijnen 80% van de fietsers te doen) fietsers welke door rood rijden, fietsers welke geen richting aangeven, fietsers welke met twee of meerdere personen naast elkaar rijden waar het verkeer dat niet toelaat, fietsers met een slingerend kind naast zich onderwijl zelf over de rijbaan i.p.v. de fietsstrook rijdend en daarbij het overige verkeer hindert, de bakfietsouders welke onverlicht al turend naar de ozo belangrijke gsm kijkend met een kind of meerdere kinderen slingerend over de weg voortbewegend door het verkeer raast, enz.enz. Ben benieuwd hoeveel bewoners van deze onsamenhangende fantasieloze blokken, welke tezamen een voormalige toegang tot het centrum functie bekleden, zich daar aan bezondigen. Iets met het oog ziet altijd van zich af.

  1. Klopt, zie je ook veel bij automobilisten. Zelf aan alles en iedereen maling hebben en dan maar klagen over andere weggebruikers….ach ja, stokpaardjes….. :)

 4. Hou eens op met dat ‘welke’ de hele tijd. Het is fietsers die door rood rijden, Middenweg die maar steeds op zijn stokpaardjes blijft zitten.

 5. Als electrische fietsen wel mogen heb je nog die voedselbezorgers door je straatje. Maak een knip in het midden met een sluis zodat je er niet snel doorheen kunt crossen. Dan nemen ze wel een andere route.

 6. Het niet brommen behoeft toch geen discussie, het gebied is immers zo ingericht en er is besloten dat het niet mag.
  Lijkt me ook logisch, er is immers geen stoep! Dus kinderen op skeelers, skateboarders, wandelaars, allemaal hebben ze alleen de weg en kunnen geen kant op.
  Om daar (snor)brommers doorheen te laten rijden is vragen om ongelukken.
  De vraag is hoe dit het beste te handhaven.
  Dat kan alleen door het onaantrekkelijker voor brommers te maken: meer controle werkt het beste, een bezorgkoerier met 100 euro boete rijdt daana wel om.
  Verder grotere borden, duidelijker markeringen op het “voetpad”, drempels ed zouden ook helpen.
  Kom op gemeente, pak eens door!

  1. Geen stoep is tegenwoordig erg modern, iets met shared space. En kinderen die buitenspelen, hebben wij dat niet allemaal gedaan?
   Ik zou er een hek omheen gaan plaatsen, met aan de buitenzijde een groot toegangshek welke enkel door middel van een persoonsgebonden chip geopend kan gaan worden.

   Wonen in een soort van onsamenhangend wijkje gedropt op wat een overzichtelijke doorgaande route van en naar het centrum was, wie bedenkt zoiets?

   Dit had je van tevoren toch aan kunnen zien komen? Of is het allemaal wereldvreemd wat er woonachtig is?

 7. Sorry maar wat een betuttelend gezeik. Als je grootste probleem is dat er om de zoveel tijd een brommer langs je huis rijdt heb je geen probleem… Hoop toch wel echt dat de politie iets beters te doen heeft

 8. Gemeente mag daar wel van die slalom poortjes plaatsen. Fietsers moeten dan ook ‘even’ afstappen, maar menig brommerrijder (uitzondering van bestemmingsverkeer) zal denk ik wel omrijden.

 9. Kunnen dit soort lieden welke last hebben van alles wat gemotoriseerd is niet beter op Rottumeroog gaan wonen? Rust, ruimte en geen geluiden, behoudens de wind en het geruis van windmolens. Alhoewel ook dat lijkt mij geen goed idee, straks blijkt men ook ineens last te hebben van het geruis van windmolens. Wonen in een stad en dan last hebben van lawaai, alsjeblieft mensen, get a life en ga anders op de Punt van Reide wonen,

 10. Helaas voor u heren, ik beweeg mij feitelijk enkel en alleen langs de randen van de stad, in het centrum van deze eens zo mooie stad kom ik zelden. Dat beperkt zich tot een keer of 5 per jaar voor een bezoek aan de Brugstraat en Akerkhof parkerend aan het Hoge- of Lage der A i.p.v. voor een te bezoeken winkel te parkeren. Zijn wij iets nodig wat enkel in het centrum valt te halen, al is dat tegenwoordig weinig tot niets meer, dan rij ik veelal in de bedrijfswagen, v.v. Euro 6 motor,(!) tijdens de venstertijden rechtstreeks naar een te bezoeken winkel om daar voor de deur te parkeren.
  De meeste dagelijkse boodschappen worden indien mogelijk en het weer dit toelaat, per fiets in Haren gedaan en zo nu en dan bij AH aan het Helperplein. Sinds er niet meer kan worden geparkeerd aan de Vismarkt, laten wij de warenmarkt aan ons voorbijgaan, groente en fruit worden nu bij de reguliere buurtsuper in Haren gedaan, ik zie mijzelf n.l. niet met een kist sinaasappels of mandarijnen onder de arm door de stad slenteren richting een parkeergarage.

  Statusblik? Daar kocht men vroeger een Cadillac voor, maar daar schijn je tegenwoordig een Pedelac voor aan te moeten schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *