Hanzehogeschool in top-3 beste hogescholen van Nederland

nieuws
foto: Frank de Kleine / Flickr.com

De Hanzehogeschool in Groningen is dit jaar derde in de top 3 van beste hogescholen in Nederland. Dit blijkt uit de 2018 editie van Elsevier Beste Studies in de categorie brede hogescholen en de Keuzegids Hbo 2019. 

Acht opleidingen behaalden de nummer 1-positie in hun categorie binnen het Elsevier Beste Studies-onderzoek: Logopedie, Toegepaste Psychologie, Dans, Sociaal Juridische Dienstverlening, Bio-Informatica, MBRT en Management in de Zorg. De hbo-opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland is de bachelor Docent Dans van de Hanzehogeschool met 95% tevredenheid. Henk Pijlman: “Heel mooi dat we ook op deze ranglijst zo hoog staan. Dat bevestigt dat we het goed doen in Groningen. Maar ook in Amsterdam, Assen en Leeuwarden. Want ook in die plaatsen is de Hanzehogeschool actief.”

Landelijk krijgt ongeveer 11% van de beoordeelde opleidingen het predicaat ‘topopleiding’, zo blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019. Bij de Hanzehogeschool is dat percentage 32%. Daarmee is de Hanzehogeschool de hogeschool met het grootste aantal topopleidingen. “Een prachtig resultaat, waar we trots op zijn”, aldus Henk Pijlman, bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool.

Deel dit artikel: