GSb: ‘Containers Suikerunieterrein hadden nooit in deze staat opgeleverd mogen worden’

De Groninger Studentenbond (GSb) is geschokt over de kwaliteit van de containers op het Suikerunieterrein. De containerwoningen, bedoeld voor internationale studenten die nog geen vaste verblijfplaats hebben, zijn smerig en sommige containers hebben kapotte boilers.

Vele van de studenten die in deze containerwoningen gaan wonen verblijven op dit moment in noodvoorzieningen, die deze week gesloten worden. Rizoem geeft aan dat de containers nog smerig waren doordat er geen tijd meer was om schoon te maken en kleine werkzaamheden te verrichten omdat de studenten anders nog later in de containerwoningen zouden kunnen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de containerwoningen voor het begin van dit studiejaar klaar zouden zijn. Dat werd al vrij snel uitgesteld naar 1 oktober. Later bleek ook dat die deadline niet gehaald zou worden. Toekomstige bewoners kregen de helft van de huur van oktober toen terug. Uiteindelijk zijn de containers gisteren opgeleverd.

Wat Rizoem volgens de GSb echter over het hoofd ziet is dat studenten er in deze staat ook niet gelijk in kunnen. “Studenten moeten eerst schoonmaken voor ze de woning willen betrekken en gebreken moeten verholpen worden”, begint Jolien Bruinewoud, voorzitter van de Groninger Studentenbond. “Sommige containers hebben kapotte boilers waardoor studenten geen warm water hebben. De containers hadden nooit in deze staat opgeleverd mogen worden.” De Groninger Studentenbond hoopt dat Rizoem snel overgaat tot het verbeteren van de containerwoningen.

Deel dit artikel:

 1. Schoonmaken moet je in iedere willekeurige kamer welke je gaat huren. Gebreken kunnen in samenspraak worden opgelost. Het ware wellicht beter om studenten te gaan plaatsen in hotel Het Prinsenhof aan het Martinikerkhof. Wat weer een gezever, wees dankbaar dat er iets voor je geregeld is, waar buitenlandse studenten dit van tevoren zelf hadden kunnen voorzien en dit dus geheel en al aan zichzelf te danken hebben, wordt dit nu voor hen opgelost.

  1. Wat een gezeik weer over “buitenlandse studenten”!

   Ik heb zelf in het buitenland gestudeerd, was toen 17. Denk jij werkelijk dat iemand van 17, 18 of 19 alles weet van wat en hoe die iets moet regelen, laat staan in een ander land? Nee dus. Maar het is wel ontzettend mooi als je door het gastland/stad daarmee op weg geholpen wordt.

   En wat een zware onderbreking van hun studie, om middenin opnieuw te moeten verhuizen (en schoonmaken), terwijl ze ongelofelijk druk bezig zijn met leren en studeren.

   1. Den te kunnen en te mogen stellen dat je, voor je naar een ander land vertrekt om te gaan studeren, jij je grondig voor gaat bereiden. Het is tenslotte geen 14 daagse vakantie naar de Costa del Herpes of ander vakantieland. Makkelijk om je er zo vanaf te praten.

 2. Er was veel haast bij het afleveren van deze woningen. Nogal wiedes dat er dan fouten gemaakt worden. Maar met 500 euro per container per maand moet dat snel opgelost kunnen worden dacht ik zo!

 3. Nu maar snel het puntensysteem op deze haastig opgetrokken noodoplossing loslaten, en in beroep tegen de krankzinnig hoge huur die voor deze crisisappartementen gevraagd wordt. Ik denk dat de rechter wel raad weet met deze huurprijs, en er niet veel van overeind laat…..

  1. Voor een opslagcontainer van dit formaat betaal je al het dubbele per maand, voor een 40ft container welke als woning mag worden gebruikt, vind ik dit eigenlijk, mede gelet op de afmetingen, best wel marktconform

 4. Wacht even, dus de leverancier geeft duidelijk aan geen extra vertraging te willen en daarom wel te leveren. Maar de consequentie is dat ze niet schoon zijn. De studentenbond is vervolgens geschokt omdat de leverancier probeert er het beste van te maken. Dat deed ik geen tweede keer als leverancier.

  1. De leverancier heeft niets met de GSB te maken. Dat is een clubje waar je leuk aan je cv kunt werken als je later in de publiek sector terecht wil komen als beleidsmedewerker of communicatie-medewerker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *