GSb: ‘Containers Suikerunieterrein hadden nooit in deze staat opgeleverd mogen worden’

De Groninger Studentenbond (GSb) is geschokt over de kwaliteit van de containers op het Suikerunieterrein. De containerwoningen, bedoeld voor internationale studenten die nog geen vaste verblijfplaats hebben, zijn smerig en sommige containers hebben kapotte boilers.

Vele van de studenten die in deze containerwoningen gaan wonen verblijven op dit moment in noodvoorzieningen, die deze week gesloten worden. Rizoem geeft aan dat de containers nog smerig waren doordat er geen tijd meer was om schoon te maken en kleine werkzaamheden te verrichten omdat de studenten anders nog later in de containerwoningen zouden kunnen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de containerwoningen voor het begin van dit studiejaar klaar zouden zijn. Dat werd al vrij snel uitgesteld naar 1 oktober. Later bleek ook dat die deadline niet gehaald zou worden. Toekomstige bewoners kregen de helft van de huur van oktober toen terug. Uiteindelijk zijn de containers gisteren opgeleverd.

Wat Rizoem volgens de GSb echter over het hoofd ziet is dat studenten er in deze staat ook niet gelijk in kunnen. “Studenten moeten eerst schoonmaken voor ze de woning willen betrekken en gebreken moeten verholpen worden”, begint Jolien Bruinewoud, voorzitter van de Groninger Studentenbond. “Sommige containers hebben kapotte boilers waardoor studenten geen warm water hebben. De containers hadden nooit in deze staat opgeleverd mogen worden.” De Groninger Studentenbond hoopt dat Rizoem snel overgaat tot het verbeteren van de containerwoningen.

Deel dit artikel: