FC Groningen hervat Eredivisie met uitwedstrijd tegen Heracles

Na een korte onderbreking door de interlandperiode mogen de voetballers van FC Groningen aanstaande zondag weer de wei in. In Almelo wordt de uitwedstrijd tegen Heracles gespeeld.

Heracles is de verrassende nummer vier van de ranglijst. FC Groningen, dat momenteel zeventiende staat, heeft de punten hard nodig om uit de degradatiezone te geraken. Voor de wedstrijd tegen Heracles beschikt trainer Danny Buijs over een nagenoeg fitte selectie. Micheal Breij is er nog niet bij, en ook Jannik Pohl is niet fit genoeg voor de wedstrijd in Almelo. Hij zal dit weekend mee doen met Jong FC Groningen. Daarentegen worden Cassierra en Mahi steeds fitter voor meer minuten in het eerste.

Tijdens het persmoment op vrijdagmiddag nam Danny Buijs de gelegenheid de aanwezige pers te voorzien van een mini-college over waar de kansen lagen tegen de vorige tegenstander ADO den Haag. Met name het doorvoetballen op het middenveld is één van de grote problemen. Buijs liet zien dat de middenvelders die de opbouw moeten verzorgen veel te vaak terugdraaien naar het eigen doel, in plaats opendraaien richting het doel van de tegenstander. Hierdoor gaan veel mogelijke kansen verloren. Dat is dan ook één van de belangrijkste speerpunten in de trainingen van Buijs.

De wedstrijd van aanstaande zondag in begint om 14.30 in Almelo.

Interview Danny Buijs

 

Interview Ludovit Reis

 

Interview Mike te Wierink

Deel dit artikel: