Donar wint Supercup

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis de eerste prijs van het seizoen gewonnen. De Groninger basketballers wonnen de Supercup ten koste van ZZ Leiden. De zege werd pas in de slotfase binnengehaald: 74-69.

De gasten gingen furieus van start en schoten al snel een paar driepunters raak, terwijl de aanvallen bij de thuisploeg niet liepen. Na zes minuten waren de Leidenaren al uitgelopen naar 7-19. Alleen Jobi Wall was met alle 7 punten verantwoordelijk voor de scores van Donar. Aan het eind van het kwart was de stand 20-32. Ook in het tweede kwart hadden de Groningers het moelijk met de zoneverdediging van Leiden. Bij rust was Donar 4 punten ingelopen: 36-44.

Halverwege het derde kwart bracht Grant Sitton met twee driepunters achter elkaar Donar voor het eerst sinds de eerste minuut weer op voorsprong: 51-49. Vervolgens werd Leiden toch weer beter en aan het eind van het kwart was het 56-61.

Het laatste kwart was ongemeen spannend totdat Arvin Slagter 18 seconden voor tijd, bij de stand 71-69, een driepunter raak schoot. Leiden kon daarna niets meer forceren.

Topscorers bij Donar waren Jobi Wall met 15 punten, Teddy Gipson met 13 punten en Grant Sitton met 11 punten. Bij Leiden was Darius Thompson topscorer met 21 punten.

Het was de derde achtereenvolgende keer dat Donar de wedstrijd om de Supercup speelde, en de derde keer dat Donar deze beker won. De eerste competitiewedstrijd voor Donar is zondag. Dan speelt de ploeg van coach Erik Braal thuis tegen Basketball Academy Limburg uit Weert.