De ‘Bad Boy’ van het ballet komt naar Groningen

nieuws
Foto: Stadsschouwburg

Zondag 21 oktober staat de Oekraïense danser Sergei Polunin in de Stadsschouwburg in Groningen met zijn soloshow ‘Sacré’. De dag ervoor spreekt museumdirecteur Andreas Blühm met Polunin in de tentoonstelling “LaChapelle: Good News for Modern Man” in het Groninger Museum.

De ‘Bad Boy of Ballet’ kreeg wereldwijde bekendheid door zijn medewerking aan Hozier’s videoclip ‘Take me to Church’ geregisseerd door David LaChapelle. In de stadsschouwburg dans hij zijn soloprogramma ‘Sacré’, een nieuwe interpretatie van het ballet ‘Le Sacre du printemps’ van de Japanse choreografe Yuka Oishi.

Voorafgaand aan de dansvoorstelling interviewt dansprogrammeur Henk Kuiper tv-maakster Brecht van Hulten over haar fascinatie voor Polunin. Zij haalde hem hoogstpersoonlijk naar Lowlands Festival en maakte daarover de documentaire ‘Dancer on Lowlands’ die deze avond ook vertoond wordt. Henk Kuiper heeft zijn uiterste best gedaan om Sergei Polunin naar Groningen te halen: “Sergei Polunin is een exceptioneel danstalent. Er zijn maar weinig talenten van dit kaliber.

De 28-jarige Polunin danste al op 19-jarige leeftijd als de jongste solist bij The Royal Ballet. Na drie jaar verliet hij abrupt het gezelschap. Polunin kwam vervolgens in een depressie terecht en verloor zich in het uitgaan en drugs. Polunin werkt als gastdanser bij gezelschappen en als model en acteur. Over zijn turbulente leven is de documentaire ‘Dancer’ gemaakt.