Cultuurveranderingen bij Vindicat als onvoldoende beoordeeld

Studentenvereniging Vindicat krijgt komend jaar geen bestuursbeurzen en wordt ook niet uitgenodigd voor officiële gelegenheden. Dat is maandagmorgen bekend gemaakt op een persconferentie bij  de Rijksuniversiteit Groningen.

Vindicat krijgt jaarlijks 33 duizend euro aan beurzen voor bestuursleden van de RUG en de Hanzehogeschool, omdat die studievertraging oplopen. Vindicat kwam diverse keren in opspraak door incidenten waarbij geweld is gebruikt, onder meer bij ontgroeningen.

De studentenvereniging beloofde beterschap en een cultuurverandering, maar dat is onvoldoende gebeurd volgens de accreditatiecommissie die was ingesteld om Vindicat door te lichten. Die commissie staat onder leiding van Martin Sitalsing van het bestuur van Lentis.

Het bestuur van Vindicat heeft met teleurstelling gereageerd op het besluit van de accreditatiecommissie.

Later meer