Auto in het water blijkt oefening brandweer

Enige consternatie maandagmiddag op de West-Indischekade in de stad. In het Van Starkenborghkanaal werd een auto waargenomen.

“Een omstander zag vanaf de West-Indischekade een auto in het water en belde daarop de brandweer”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Onze duikers, een bluswagen en de hulpverleningswagen werden daarop ter plaatse gestuurd”. Tijdens het uitrukken werd al duidelijk dat er iets niet klopte. Sterker nog, de bewuste auto was enige tijd daarvoor door de brandweer op de locatie geplaatst. Het vehikel met daarin een oefenpop zou in het begin van de avond gebruikt worden voor een duikoefening.

De brandweer is uiteindelijk niet ter plaatse geweest. Dat gebeurde wel in het begin van de avond toen de daadwerkelijke oefening plaats vond.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl