Alle balkons aan de Westindischekade worden verstevigd

nieuws
Foto: Hiddo Zuiderweg

Alle balkons van het wooncomplex aan de Westindischekade worden aangepakt. Dat heeft woningbouwvereniging Lefier maandagochtend aan de huurders medegedeeld.

In juli brak een balkon af, Uit onderzoek bleek dat zout in het beton de oorzaak was. Het zout was toegevoegd om het beton sneller te laten drogen, maar in de jaren vijftig wist men nog niet dat het zout de bewapening in het beton zou aantasten.

In het afgebroken balkon zat het meeste zout, maar ook bij de andere balkons is een te grote hoeveelheid zout aangetroffen. Daarom worden alle balkons verstevigd.

Deel dit artikel:

  1. En binnen een aantal jaar moet ook dit gebouw van het gas af. Waarschijnlijk was het goedkoper geweest dit te slopen en er wat nieuws voor neer te zetten of het duurzaam te renoveren zodat het er weer een halve eeuw tegen kan.

  2. ‘Volgens een woordvoerder van Lefier is in 2014 nog onderzoek gedaan naar de staat van de balkons en was er toen geen reden tot zorg’ was de reactie in juli 2018 van Lefier.
    Ik zou graag willen weten wie in 2014 het onderzoek uitvoerde, dat is belangrijk aangezien deze nog meer keuringen hebben gedaan waar je nu vraagtekens bij mag zetten aangezien het bedrijf aan half gebakken onderzoeken doet.

  3. Misschien is het beter om al deze verouderde complexen aan de Westindische kade te slopen en vervangen door nieuwbouw. De kwaliteit is vrij matig en het zou de buurt goed doen wanneer er nieuwbouw gerealiseerd zou worden. Gezien de plek is invulling met meer woningen en hoogbouw op sommige plekken misschien een prima alternatief.

  4. Renoveren en isoleren, maak dan gelijk de aanwezige gasleidingen geschikt voor waterstof, wat zoals het nu lijkt het nieuwe aardgas zal gaan worden.

  5. Nu dit onderzoek is geweest dat verteld dat er niks aan de hand is met de normale binnenverdiepingen mogen we verwachten dat er binnen 2 jaar ook een verdieping instort? Want ook binnen is er sprake geweest van jarenlange kou en vocht als ik het allemaal zo mag lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *