“Advies ring zuid vóór eind dit jaar”

nieuws

Het kan nog wel tot eind dit jaar duren voordat de adviescommissie komt met oplossingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Dat melden Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort.

De commissie kijkt hoe het project op een verantwoorde manier verder kan gaan. Er is bewust geen termijn afgesproken voor het uitbrengen van het advies, omdat het van belang is dat de commissie in alle rust tot adviezen en met unanieme conclusies kan komen. Daarna gaan de bestuurders van Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort samen besluiten nemen.

Volgens Aanpak Ring Zuid gebeurt er ondertussen veel achter de schermen. Combinatie Herepoort werkt aan de ontwerpen en een nieuwe planning. Daarbij wordt ook onderzocht of het sneller kan. Ook kleinere werkzaamheden waarvoor al wel toestemming is, worden uitgevoerd, zoals het renoveren van het viaduct bij het Vrijheidsplein.

Deel dit artikel: