Twee gewonden bij brand in Het Poortje

112
Archieffoto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een brand in jeugdinrichting Het Poortje aan de Hoogeweg in de stad zijn woensdagavond twee mensen lichtgewond geraakt. Dat meldt de brandweer.

De melding van de brand kwam rond 22.30 uur binnen. Omdat het om een bijzonder gebouw gaat waar meerdere mensen verblijven rukte de brandweer direct met twee bluswagens en een hoogwerker uit. Bij aankomst bleek het te gaan om een klein brandje. Uit voorzorg was het gebouw gedeeltelijk ontruimd. “Het vuur hadden we snel onder controle”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Twee personen zijn onderzocht in een ter plaatse gekomen ambulance. Vermoedelijk hebben zij rook binnengekregen.” Het is onbekend of zij overgebracht zijn naar het ziekenhuis.

Het is onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.