Te Wierik nieuwe aanvoerder FC Groningen

sport
Foto: Jannes Veenstra

Mike te Wierik is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. Trainer Danny Buijs heeft dit woensdagochtend voor het begin van de training bekendgemaakt.

Het team had een nieuwe aanvoerder nodig nadat doelman Sergio Padt die functie had neergelegd. Padt besloot hiertoe vanwege zijn gedrag, zondagavond in de trein naar Kropswolde. Hij zou een conducteur een klap gegeven hebben toen die hem erop betrapte dat hij geen kaartje had. Padt is ook niet opgeroepen voor de selectie van Oranje, dat binnenkort interlands speelt tegen de Duitsers en Belgen.

Verdediger Te Wierik draagt donderdagavond de aanvoerdersband, tijdens het bekerduel tegen FC Twente. Het duel in het Hitachi Stadion begint om 18.30 uur.

Deel dit artikel:

 1. Mike is een geweldige vent; petje af hoe hij met teleurstelling over niet doorgaan van financiële en sportieve stap (Club Brugge) is om gegaan. Logisch dat hij nu aanvoerder wordt. Heeft een mentaliteit waarvoor ik naar het stadion kom. Opgestroopte mouwen, en bij hoge ballen het hoofd niet terugtrekkend. Nuchtere kerel ook.

  Maar volgend jaar echt geen seizoenskaart meer. Ondanks Te Wierik, Reis, Zeefuik en Doan.

  Profvoetballers die alcohol drinken? En dan helemaal de veldspelers? En ik dan maar als ex-harloper verbaast zijn over het enorme gebrek aan loopvermogen/fitheid (bij jongemannen in de kracht van hun leven) in het veld? Mooi niet.

  Onbegrijpelijk dat bij lui die meer dan €200.000 per jaar verdienen, zo fit en gemotiveerd als Nedved, Robben, Kuyt, Chery of Ziyech op het werk (veld) verschijnen, niet (!) de norm is. Wat een amateuristisch gekloot. Wie heeft ooit die gek van een Niklas Pedersen met zijn drankwallen gescout; echt onbegrijpelijk.

  Tis dat Wielrennen vooral een wedstrijdje doping gebruiken (en controles ontduiken) is, anders koos ik zondag voor mooi voor het wereldkampioenschap kijken in plaats van naar Hitachi stadion te gaan.
  Als je geen George Best, Wayne Rooney, Chris Waddle, Milko Djurosvski of Theo Jansen heet, kun je (zelfcensuur) er maar beter voor zorgen dat je afgetraind als een jonge Gert-Jan Verbeek op je werk verschijnt. Als ik als schoonmaker (€20.000) stelselmatig 90% inzet toon, trapt mijn baas mij er ook vrij snel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *