Raadsfractie PvdA komt met ‘masterplan’ voor Groningse basisscholen

Donderdagavond heeft de PvdA-fractie in Gemeente Groningen een zogenaamd ‘masterplan’ ingediend om het onderwijs in de stad Groningen te verbeteren. Deze plannen gaan onder meer gepaard met een miljoeneninvestering in nieuwe schoolgebouwen.

De PvdA wil met dit plan zorgen dat zowel oude als nieuwe bewoners van wijken hun kind naar dezelfde school sturen. Hiermee hoopt de partij te zorgen dat kinderen van hoog- en laagopgeleide ouders hun kinderen naar dezelfde school, in dezelfde wijk sturen: “Net als we doen bij de Oosterpark willen we er naar streven dat zowel oude als nieuwe bewoners van wijken hun kind naar dezelfde school sturen. Hoewel wij de vrije keuze van ouders blijven eerbiedigen, willen we er naar streven om leerlingen met achterstand en speciale problematiek gelijkmatiger over de scholen in de stad te spreiden,” zo valt te lezen in het plan dat de fractie donderdagavond bij de raadsgriffie heeft ingediend.

Om deze ambities mogelijk te maken is volgens de PvdA extra geld nodig. Voor de komende vier jaar wil de PvdA structureel 2 miljoen, oplopend tot maximaal 5 miljoen extra investeren in onderwijshuisvesting. “Wij willen in 2030 alleen nog maar topscholen in de stad. Gezamenlijk met de leraren en ouders willen we kijken waar schoolgebouwen aan moeten voldoen en daar een nieuw- en verbouwplanning op maken,” zo valt te lezen in het voorgestelde ‘masterplan.’