Personeel UMCG gaat zondagdiensten draaien

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Het personeel van het UMCG gaat zondagdiensten draaien. Zij doen dit als protest tegen het uitblijven van een cao.

Al meer dan negen maanden hebben de personeelsleden van de universitaire ziekenhuizen geen cao.  Zij willen een betere regeling voor oudere werknemers, verlagen van de werkdruk en een loonsverhoging. “Verkennende gesprekken met de werkgevers lieten zien dat er van de kant van de werkgevers geen  bereidheid is om ons tegemoet te komen . Dus na een zorgvuldige voorbereiding gaan we zondagdiensten draaien. Vanmiddag gaan we  daarover praten” aldus Elise Merlijn  van de FNV Zorg en Welzijn, zij kan nog niet zeggen wanneer de acties starten.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen, van het UMCG,  beloofde zijn personeel, half augustus tijdens een stille tocht door het ziekenhuis, dat er eind september een CAO zou zijn. Voor personeel in en rond de opereatiekamer stelde Jos Aartsen een bindingspremie voor van 5000 euro als personeel zich voor drie jaar zou binden aan het UMCG.

Deel dit artikel: