Pauw geniet van vrijheid in Hortusbuurt

nieuws

In de Hortusbuurt loopt al een tijdje een ontsnapte pauw rond.

De eerste melding kwam van Willem Jan Kuiper op 31 augustus:  “Iemand een vrouwtjes pauw kwijt? Loopt steeds aan de Noorderhaven.” Deze maandag gevolgd door Diana Dijkhuizen: “Sinds vanmorgen hebben we een pauw in de tuin aan de Grote Leliestraat, hij/zij is gezellig gebleven tot een uur of 2 vanmiddag….daarna zat hij via het balkon in de slaapkamer. Het beest is ook al eens te lunchen geweest bij restaurant Eetwaar….mist iemand dit dier of hebben we gewoon gezellig een buurtpauw?”

Vermoedelijk is de pauw ontsnapt uit een tuin bij de Marktstraat, waar iemand pauwen houdt. En laat het dier zich moeilijk terugvangen.

Pauwen in de natuur zijn alleseters die zich voeden met zowel insecten, slakken en wormen als bessen en zaden. Hoewel ze de grootste tijd op de grond doorbrengen, kunnen ze als het nodig is vliegen. Ze overnachten meestal op een boomtak of in een struik.