‘Onmogelijke Opdracht’ 2018: Zamel geld in voor Weekendschool en Stichting Leergeld

nieuws
Foto: Hanzemag

De jaarlijks terugkerende startopdracht voor eerstejaars-studenten Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool, de zogenaamde ‘Onmogelijke Opdracht’, heeft dit jaar als doel om 25.000 euro in te zamelen IMC Weekendschool en Stichting Leergeld.

Het project is het eerste onderdeel voor studenten van het eerste jaar Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool. De Onmogelijke Opdracht is twee weken hard werken in de nog onbekende wereld van het ondernemen. Vaak is de opdracht die de groepen krijgen dan ook echt onmogelijk. “Met dit project spreken we vanaf dag 1 de ondernemende houding in onze studenten aan,” aldus Geke de Graaf en Coen Sijtstra, expert-coaches van het project. “Daarmee past de Onmogelijke Opdracht niet alleen prachtig bij onze opleiding, maar ook bij het speerpunt Ondernemerschap van de Hanzehogeschool.” 

De IMC Weekendschool laat kinderen kennis maken met beroepen die ze later kunnen uitoefenen. Ze zorgen ervoor dat kinderen ervaringen opdoen en hun horizon verbreden in uiteenlopende vakgebieden. Stichting  Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen uit armoedesituaties niet buitengesloten worden, door financiële steun te bieden aan arme gezinnen. 

Op donderdag 20 september is de Grande Finale van het project. Hier mogen de beste groepen van alle klassen hun opdracht presenteren, waarna er een prijsuitreiking plaatsvindt. Het groepje dat wint zal extra bonuspunten krijgen voor hun project.