Twee festivalgangers aangereden bij ernstig ongeluk Bornholmstraat

Bij een ernstig verkeersongeluk op de Bornholmstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsers zwaargewond geraakt. De fietsers hadden een festival bezocht en waren op hun weg terug naar huis.

Het ongeluk gebeurde rond 00.30 uur. “Een groep fietsers reed over het wegdek van de Bornholmstraat”, vertelt Wesley Bos van de incidentenwebsite groningsnieuws.nl. “Zij hadden het Nazomeren Festival bezocht. Door nog onbekende oorzaak werden zij aangereden door een automobilist.” Direct was duidelijk dat het om een ernstig ongeluk ging, waarbij de meldkamer diverse ambulances en ook het Mobiel Medisch Team, het MMT, ter plaatse stuurde. De slachtoffers, een man en een vrouw, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Tekst gaat verder onder de Tweet

“Zoekactie naar automobilist die doorreed”
De automobilist is na het ongeluk doorgereden. “Het gaat om een witte/beige Volvo van het type V70 met de letters ‘VR’ in het kenteken”, vertelt politiewoordvoerder Anne van der Meer. “We zijn met diverse eenheden op zoek naar deze auto, die bij het ongeluk schade heeft opgelopen. Zo moet de wagen een grote barst in de voorruit hebben”. De politie heeft bij de zoekactie ook de hulp ingeroepen van de Stadjers, door middel van een Burgernetactie. “Mocht je de auto gezien hebben of weet je waar deze staat, bel dan de politie op alarmnummer 112 of 0900 88 44.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Weg afgesloten om sporen veilig te stellen”
Vanwege het ongeluk is de Bornholmstraat afgesloten voor het verkeer. “Dit heeft te maken met het onderzoek dat we direct hebben opgestart”, vertelt Van der Meer. “Door de weg af te sluiten willen we sporen veilig stellen.” Hoe lang de weg nog blijft afgesloten kan niet gezegd worden. Ook wordt er met verschillende getuigen gesproken. “Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Zij worden op dit moment ondervraagd.” De politie liet aanvankelijk weten dat bij het ongeluk drie mensen zwaargewond waren geraakt, maar dit blijken er twee te zijn.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl